Ana SayfaSıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Avukatlara Sıkça Sorulan Sorular Nelerdir?

Avukatlara sıkça sorulan sorular dönemsel ve bölgesel olarak, danışanların karşılaştıkları uyuşmazlıklara göre değişmektedir. Bizler de bu çerçevede avukatlara sıkça sorulan soruları derledik. 

Hukuk büronuzun uzmanlık alanları nelerdir?

Adana Tekin Hukuk Bürosu olarak ceza hukuku, özel hukuk, kamu hukuku gibi birçok alanda avukatlık hizmeti vermekteyiz. Bu kapsamda aşağıda sıkça sorulan soruları sıralıyoruz.

Sıkça sorulan sorular nelerdir?

Bir avukatla ne zaman iletişime geçmeliyim?​

Bir davada haklarınızı savunabilmek için bir avukatla en kısa zamanda iletişime geçmeniz faydalıdır. Herhangi bir hukuki problem, sözleşme anlaşmazlığı veya dava durumu söz konusu olduğunda, erken dönemde profesyonel yardım almak, doğru stratejiler belirlemenize yardımcı olur.

sıkça sorulan sorular

Kanser tedavisi için gerekli ilaçları devlet/SGK karşılamıyor, ne yapabilirim?

Kanser tedavisinde kullanılan ilaç bedellerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmasına  ilişkin, kurum tarafından alınan olumsuz karara karşı işlemin iptali davası açılması gerekir.

Güvenlik soruşturması işlemlerinde nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Güvenlik soruşturmasından kaynaklanan işlemlerin iptali ile; mali, özlük haklarının korunması konusunda hukuki destek sağlıyoruz.

Avukat tutmak zorunlu mu?

Sıkça sorulan soruların başında gelen bu sorunun cevabı tabii ki; avukat tutmak her durumda zorunlu değildir şeklinde cevaplıyoruz. 

Boşanma davasında avukat tutmalı mıyım?

Boşanma davaları, duygusal ve hukuki açıdan karmaşık olabilir. Taraflar arasında mal paylaşımı, nafaka, çocukların velayeti gibi önemli meseleler olduğunda, avukat desteği almak hukuki haklarınızı korumanız açısından önemlidir.

Davada avukatımın başarısı garanti mi?

Hiçbir avukat davanın sonucunu garanti edemez. Avukatlar sadece hukuki süreçleri yönetir ve en iyi sonucu almak için çalışırlar. 

Hukuki süreç ne kadar sürer?

En sıkça sorulan sorulardan birtanesi olmakla birlikte; hukuki süreçlerin süresi, davanın türüne, mahkemelerin yoğunluğuna bağlı olarak değişir.

Mahkemeye gitmek zorunda mıyım?

Bazı davalarda mahkemeye gitmek zorunda olabilirsiniz, ancak avukatınız sizi temsil edebilir ve duruşmalara katılmanız gerekmeyebilir. Özellikle dava süreçleri ve belgeler hakkında tüm işleri avukatınız takip edebilir.

Haksız yere suçlanırsam, ne yapmalıyım?

Haksız yere suçlandığınızda, bir avukata başvurmanız gereklidir. Avukatınız, suçlamalara karşı savunmanızı hazırlar, delillerinizi toplar ve sizi mahkemede temsil eder. Ayrıca, suçlamalarla ilgili hakkınızda yanlış bilgi veren kişilere karşı tazminat davası açabilirsiniz.

İş yerinde mobbing (psikolojik taciz) yaşadım, ne yapmalıyım?

Mobbing (psikolojik taciz) durumunda, öncelikle yaşadığınız tacizleri belgelerle kanıtlamaya çalışmalısınız. Mobbing, işverenin sorumluluğundadır ve çalışan, uğradığı mobbing nedeniyle maddi ve manevi tazminat talep edebilir. Bir avukat, tazminat davası açma sürecinde size rehberlik edebilir ve gerekli belgeleri toplamanıza yardımcı olabilir.

Ticari bir sözleşme yaptım, karşı taraf sözleşmeye uymuyor. Ne yapmalıyım?

Öncelikle yazılı olarak ihtarname göndermeniz gereklidir. Eğer bu adım sorunu çözmezse, avukatınız aracılığıyla dava açarak sözleşmenin yerine getirilmesini veya tazminat talep edebilirsiniz. 

Sosyal medyada hakkımda yalan haber yayıldı, ne yapmalıyım?

Haberin yayılmasını ve habere erişim engeli talep edebilirsiniz. Ayrıca, kişilik haklarınızın ihlali nedeniyle, itibar kaybı, maddi ve manevi tazminat talep edebilirsiniz. 

Adana'da hukuki yardım almak için neden sizi tercih etmeliyim?

Adana’da müvekkillerimize geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor, tecrübemizle çözüm odaklı çalışıyoruz.

Haksız yere tutuklandım, ne yapmalıyım?

Tutuklamanın hukuka aykırı olduğunu belirten gerekçeli bir itiraz dilekçesi hazırlayarak mahkemeye başvurabilirsiniz. Ayrıca, avukatınızın yardımıyla, serbest bırakılma talebiyle itirazda bulunabilirsiniz. Eğer tutuklama hukuksuzsa, maddi ve manevi tazminat talep edebilirsiniz.

Uyuşturucu ticareti suçunda ağırlaştırıcı sebepler nelerdir?

Suçun okul, hastane, kışla gibi yerlere yakın işlenmesi,

Çocuklara yönelik işlenmesi,

Uyuşturucunun örgütlü bir şekilde satışı,

Kamu görevlisi tarafından işlenmesi.

Uyuşturucu kullanma ve ticaret suçları arasındaki fark nedir?

Uyuşturucu kullanma (TCK 191) ile ticareti (TCK 188) farklı suçlardır:

Kullanma suçu: Uyuşturucu maddeyi kendi kullanımı için bulundurma veya satın alma durumunu ifade eder. 2-5 yıl arası hapis cezası öngörülür.

Ticaret suçu: Uyuşturucuyu satma, satılmasına aracılık etme veya ticari amaçlarla bulundurma durumudur ve çok daha ağır cezalar uygulanır.

Bireysel başvuru nedir ve nasıl yapılır?

Bir kişinin, Anayasada güvence altına alınan haklarının ihlali durumunda, doğrudan Anayasa Mahkemesi’ne başvurabileceği bir haktır. Yargı yolları tüketildikten sonra, Anayasa Mahkemesi’ne başvurulmalıdır. Başvuruyazılı dilekçe ile yapılır ve başvuru sonrasında Anayasa Mahkemesi, başvuruyu kabul ederse, başvuruya ilişkin inceleme yapar.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuru nasıl yapılır?

AİHM’e başvuru, Türkiye’deki iç hukuk yollarının tükenmesinin ardından yapılabilir. Yani, Türkiye’deki yargı sürecinde kararlar kesinleşmeden önce AİHM’e başvurulamaz. İç hukuk yolları tükenip, hak ihlali devam ediyorsa, AİHM’e başvurulabilir. Başvuru, AİHM’in belirlediği başvuru formu ve ekleriyle yapılmalıdır. Başvuruda, ihlal edilen hakkın türü ve iç hukukta yapılan başvurulara dair bilgiler yer almalıdır.

4.9/5 - (20 Oy Kullanıldı)
Adana avukat ramazan tekin

Tekin Hukuk Bürosu, çeşitli hukuki alanlarda faaliyet göstermektedir. Büro, Adana ceza avukatlığı, boşanma davaları avukatlığı, idari dava avukatlığı, vergi hukuku davaları, taşınmaz (gayrimenkul) davaları avukatlığı ve icra avukatlığı gibi konularda müvekillerine etkin ve özel hukuki çözümler sunmaktadır. Adana Avukat Ramazan Tekin Hukuk Bürosu, profesyonel yaklaşımı ve geniş hukuki bilgi birikimiyle Adana’da çeşitli hukuki ihtiyaçlara hizmet verirken, müvekillerinin çıkarlarını en üst düzeyde korumayı hedeflemektedir.

Hukuki Uyarı

Web sitemizdeki tüm makale ve içeriklerin telif hakkı Av. Ramazan Tekin’e aittir. Tüm makaleler hak sahipliğinin tescili amacıyla elektronik imzalı zaman damgalıdır. Bu internet sitesinde yer alan tüm bilgilerin, zaman içerisinde gelişim ve değişim gösterecek olan hukuk sistemimize uyarlanacağına dair hiçbir garanti vermemektedir. Hukuki makalelerde yer alan bilgilerin dayandığı kanun hükümleri ve yargısal uygulamalar zaman içerisinde değişiklik gösterebilmekte olup, ihtiyaç halinde yapılabilecek en doğru davranış, avukatınız ile birebir görüşmek ve destek almaktır. Bu anlamda hiçbir hukuki sorumluluk kabul edilmemektedir. Bu internet sitesinde yer alan bilgiler, mesleki dayanışma kapsamında meslektaşlar tarafından kullanılabilir. Ancak bu sitedeki yayınların haber sitesi vb. internet sitelerinde kullanılabilmesi için yayının alınmış olduğu kaynak açıkça gösterilmeli veya bu internet sitesine link verilmek suretiyle kaynağa atıf yapılmalıdır.

Gizlilik ve Çerez Politikası · Kullanım Koşulları

© 2024 · Av. Ramazan Tekin – Tekin Hukuk Bürosu – Tüm Hakları Saklıdır.
Alperkucuk.com Web Solutions

!! UYARI !!

Tekin Hukuku Bürosu adı, logosu veya avukatlarının (Av. Ramazan Tekin – Av. Şirzat İlçi) ismi ile sizden yasal olmayan yollarla para talep edip, kendilerine ödeme yapılmaması halinde tehdit ve şantaj eden kişilere itibar etmeyiniz. Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, sizleri bu ve buna benzer yöntemlerle rahatsız eden kişileri tarafımıza bildirmenizi önemle rica ederiz. Avukatlık ofisimiz adına iletişim bilgilerimizde belirttiğimiz numara dışında herhangi bir numara kullanılmamaktadır. Saygılarımızla.

Hemen Ara
İletişime Geç
1
Merhaba,
Herhangi bir sorununuz mu var?
Bize yazabilirsiniz.